Sähköauto BMW

BMW i3 sähköauto

BMW:n sähköautot

BMW:llä pitkä historia sähköautoilun parissa. Heillä oli sähköautomalleja jo 40 vuotta sitten ja sen jälkeenkin erilaisia sähköautoprojekteja, mutta vasta vuonna 2013 BMW:n ensimmäinen sähköauto tuli myyntiin. Malli oli i3, joka on myynnissä myös edelleen. BMW tunnetaan urheilullisuudesta ja mallia i3 seurasi pian urheiluauto i8, jota valmistettiin vuoteen 2020 asti.

Jos haluat tällä hetkellä ostaa uuden BMW-sähköauton, niin myynnissä olevia malleja ovat BMW i3, BMW i4, BMW iX ja BMW iX.

Tiesitkö tämän BMW:stä?

BMW on lyhenne sanoista Bayerische Motoren Werke AG. BMW on saksalainen Münchenissä pääkonttoria pitävä yritys, joka valmistaa pääasiallisesti moottoripyöriä ja henkilöautoja. BMW on perustettu maaliskuussa 1916. BMW:n osakkeet noteerataan Frankfurtin pörssissä. BMW:n suurimmat omistajat ovat miljardööri Stefan Quandt ja hänen siskonsa Susanne Klatten, joka on ilmeisesti Saksan rikkain nainen.

BMW sähköautoja jo 40 vuotta

BMW on tutkinut ja testannut sähköautoja jo 40 vuotta. BMW 1602e oli BMW:n sähköauto vuonna 1972 ja sitä käytettiin Münchenin Olympialaisissa niin sanotusti etuautona maratoneilla. Kun autossa ei ollut polttomoottoria, niin juoksijoiden ei tarvinnut hengittää savua juoksun aikana. BMW 1602e  sähköauton toimintamatka oli noin 60 kilometriä ja sitä ei pidetty kokonaisuutena onnistuneena projektina.


Oletko kiinnostunut ostamaan kaasuauton tai kilpailuttamaan autosi vakuutukset?