Näin minusta tuli kaasuautomies

Kaasuauton hankinta

Mulla tuli jokin aika sitten ajankohtaiseksi auton vaihto ja aloin siinä sitten miettimään, että minkälaisen auton sitä hankkisi ja erityisesti millä se auto kulkee. Dieseliä en ainakaan ajatellut ostaa, enkä sitä bensa-autoakaan ja sitten pohdin, voisiko se olla esimerkiksi hybridi- tai sähköauto. Aloin internetistä lukemaan kaikenlaisia autoiluun liittyviä juttuja ja siellä törmäsin kaasuautoihin.

Muistan, että mulla oli noin 10 vuotta sitten sellainen ihan mukava kaveri ja hänellä oli kaasuauto, mutta pidin sitä silloin vähän outona juttuna, ainakin sitä autoa. Ajattelin, että mitähän se on. Nyt sitten se kaasuauto tuli uudelleen vastaan ja aloin tarkemmin niitä katsomaan. Kaasuautot alkoivat kiinnostaa entistä enemmän.

Kaasuautohan käy maakaasulla tai biokaasulla. Maakaasu on fossiilinen polttoaine eli ei niin puhdasta toisin kuin biokaasu. Sehän vasta kova juttu onkin. Minulle selvisi, kun siitä lueskelin juttuja. Sitähän voidaan tehdään biojätteistä, mitä meillä kotona syntyy esimerkiksi banaanin kuorista tai vaikkapa kaupan ruokahävikistäkin tehdään biokaasua.

Varmaan moni muistaakin elokuvan Paluu tulevaisuuteen 2, jossa Doc tuli De Loreanilla ja laittoi siihen roskakorista biojätteitä ja taas jatkettiin matkaa. Nyt me eletään sitä aika kautta, että biojätteillä voidaan ajaa.

Lisäksi nämä bio- ja maakaasut ovat vielä paljon edullisempia kuin perinteiset polttoaineet. Siinä se sitten alkoi kuvio hahmottumaan. Haluan olla ekologinen, ekologisempi kuin aiemmin. Samalla voin ajaa edullisemmin.  Eihän tässä ollut sitten muuta vaihtoehtoa kuin se, että minusta tuli kaasuautomies.


Oletko kiinnostunut ostamaan kaasuauton tai kilpailuttamaan autosi vakuutukset?