Muuta bensiiniauto kaasuautoksi

Muuntotuki

Muuttaessasi bensiinikäyttöisen henkilöauton toimimaan kaasulla tai etanolilla 1.1.2022- 31.3.2023, on sinun mahdollista saada Liikenne- ja viestintävirastolta (Traficom) muuntotukea. Kun bensiiniauto muutetaan käymään etanolilla, saat tukea 200€. Bensiiniauton muuttaminen kulkemaan kaasulla tuen suuruus on 1000€.

Muuntotuen edellytys on, että hakijan on oltava auton omistaja tai haltija. Muutettavan auton on oltava henkilöauto. Muuntotukea voi saada ainoastaan yhden kerran samasta henkilöautosta. Muuntotyö on tehtävä Traficom määräysten ja ohjeiden mukaan ja auto tulee olla muutoskatsastettu 1.1.2022 jälkeen. Valtion talousarviossa määriteltyä muutostuelle varattua määrärahaa täytyy olla vielä jäljellä ja lisäksi tuen myöntämisen edellytyksenä on, että tuen tavoitteet ja tarkoitus täyttyvät valtionavustuslain mukaan.

Toimi näin tuen saamiseksi

Seuraavassa toimintamallit yksityishenkilölle ja yrityksille tuen saamiseksi. Yrityksillä ja yksityishenkilöillä on toisistaa poikkeava hakumenettely. Yritys voi toteuttaa muutokset ja muutoskatsastaa auton, kun on ensin saanut muuntotuesta Traficomilta ehdollisen päätöksen.

Yksityishenkilö

  1. Muunna auto toimimaan kaasulla tai etanolilla
  2. Muutoskatsasta auto
  3. Hae muuntotukea
  4. Odota tuen myöntämistä ja maksamista

Yritys

  1. Tee hakemus muuntotuesta
  2. Odota Traficomilta muuntotuesta ehdollista päätöstä
  3. Tee muutos
  4. Muutoskatsasta auto
  5. Ilmoita Traficomille hyväksytyn muutoskatsastuksen tiedot kahden kuukauden kuluessa
  6. Odota tuen vahvistamista ja maksamista

Lue Traficomin tiedote kokonaisuudessaan täältä.


Oletko kiinnostunut ostamaan kaasuauton tai kilpailuttamaan autosi vakuutukset?