Kaasuautolla Lappiin

Kaasuautolla pääset Lappiin ja ihastelemaan maisemia KAunispään huipulle.

Kaasuautolla Lappiin ja takaisin

Moni on jättänyt kaasuauton hankkimatta, kun sillä ei pääse Lappiin. Tämä on väärää tietoa. Syynä tähän virheelliseen uskomukseen on se, kun pohjoisin biokaasun tai maakaasun tankkausasema sijaitsee tällä hetkellä Oulussa. Kaasulla tehdasvalmisteinen auto kulkee maantieajossa tankin koosta ja kaasujalasta riippuen  350-500km eli Oulusta jopa Ivaloon asti, kun muistat Oulussa autosi tankata.

Kaasun tankkausasema Oulun Tyrnäväntiellä on Gasum Oy:n ylläpitämä.
Oulussa on useita kaasun tankkausasemia. Yksi niistä on Gasum Oy:n asema Oulun Tyrnäväntiellä.

No vähintäänkin Saariselälle. Kaasuautolla pääsee siis Lappiin ja takaisin, kuten muillakin autoilla.
Kaasuautoissa on kaasutankin lisäksi tankki bensiinille tai dieselille, joten kaasun loppuessa auto vaihtaa automaattisesti kulkemaan joko bensiinillä tai dieselillä.

SEO Kaakkurissa voit tankata biokaasua.
Oulussa voit tankata tankin täyteen biokaasua matkalla Lappiin.

Lapista takaisin kotiin Etelä-Suomeen ajellaan hybridiauton tarjomista mahdollisuuksista nauttien eli alkumatka Lapista Ouluun bensiinillä tai dieselillä. Oulussa voit tankata taas tankin täyteen biokaasua tai maakaasua, jonka voimin ajat taas pitkän matkan kohti kotia.

Uudemmissa kaasuautoissa bensatankki on tavanomaisesti alle 10 litran suuruinen, joten bensaa on tankattava 100-150 kilometrin välein. Lapissa kyllä bensa-asemia riittää tasaisin väliajoin, mutta mikäli tämä mietityttää tai vähänkään huolestuttaa, niin pakkaa matkatavaroihisi 10-20 litran bensakanisteri täytettynä, niin voit matkailla Lapissa syrjäisimmissäkin kolkissa ilman huolia ja pelkoa polttoaineen loppumisesta.

Oulun Ruskossa voit tankata biokaasua.
Yksi Oulun biokaasun tankkausasemista sijaitsee Ruskonniityntiellä.

Kaasuautoilijan matkakertomus – Tampereelta – Saariselälle heinäkuussa 2022

Auto: Seat Leon St (2019)
Kuljettaja: Juha-Petteri
Matkassa mukana: muu perhe + auto täynnä matkatavaroita
Matkareitti: Tampere – Saariselkä – Saariselkä
Ajotyyli: Reipas
Kaasujalan painavuus: Keskiraskas

Kuljettaja starttasi matkaan Tampereelta. Tankki oli täytetty biokaasulla Tampereen Ikean kyljessä sijaitsevalla Gasum Oy:n tankkausasemalla. Myös bensatankki täytettiin Lahdesjärven ABC-asemalla, joten matkalla lähdettiin tankit täynnä.

Matkaan lähdettiin aamulla niin sanotusti kukonlaulun aikaan, mikä mahdollisti liikenteen nopeusrajoitusten mukaisen matkavauhdin. Ouluun Kaakkurin SEO:n biokaasun tankkausasemalle saavuttiin aamupäivällä juuri ja juuri biokaasun voimalla keskinopeuden ollessa 99 km/h ja 3,3kg/100km keskikulutuksella.

Monesti SEO Kaakkurista ei ole saanut aivan täyttä tankkia, vaan viimeiset kilot biokaasua on tankattu joko Gasum Oy asemalta Tyrnäväntieltä tai Ruskon biokaasun tankkausasemalla. Tällä kertaa SEO:lta kuitenkin sain tankin täyteen biokaasua 1,798€/kg:n hinnalla.


Oletko kiinnostunut ostamaan kaasuauton tai kilpailuttamaan autosi vakuutukset?