Biokaasu hillitsee liikennepäästöjä nopeasti

Kaasuautoilu on ekologista.

Suomessa halutaan edistää kaasuautoilua

Suomessa halutaan yhä edistää kaasuautoilua. EU:n suhtautuminen on ollut nihkeämpää. Jos EU olisi valmis, voisi biokaasu pelastaa EU:n kunnianhimoiset tavoitteet liikennepäästöjen vähentämiseksi ja nopeasti. Biokaasun elinkaaren aikaiset päästöt voivat olla parhaimmillaan jopa negatiiviset. Lisäksi biokaasua polttoaineena käyttävä auto on yhtä ympäristöystävällinen kuin sähköauto, mutta edullisempi.

Kaasun tankkausasemia tulossa Lappiin

Kaasuauto on jäänyt monelta halukkaalta hankkimatta, kun Oulun pohjoispuolella ei ole kaasun tankkausasemaa ollut, mutta siihen on tulossa muutos. Meri-Lappiin on suunnitteilla parikin hanketta kaasun tuottamiseksi.

Biokaasulla kulkeva auto on EU:n teettämän tutkimuksen mukaan yhtä vähäpäästöinen kuin täyssähköauto. Tutkimuksessa päästöt laskettiin koko elinkaarenajalta ottaen huomioon sekä autojen että polttoaineiden valmistus.

Biokaasulla kulkeva auto on tutkitusti vähäpäästöinen

Vaikka biokaasulla kulkeva auto on tutkitusti vähäpäästöinen, suhtautuu EU nihkeästi kaasuautoihin. Syynä lienee se, että kaasuautoihin voi tankata biokaasun lisäksi myös fossiilista maakaasua, joka ei ole uusiutuva energialähde. Yksi vaihtoehto voisi olla, että luovutaan maakaasun käytöstä liikennepolttoaineena. Biokaasulla voitaisiinkin kattaa esimerkiksi Suomessa neljännes liikenteen energiatarpeesta.

Alkuperäinen juttu luettavissa täältä.


Oletko kiinnostunut ostamaan kaasuauton tai kilpailuttamaan autosi vakuutukset?